Εκθέσεις

Natural & Organic Products Europe 2019

διεθνής έκθεση λονδινο Natural & Organic Products Europe

07 & 08 Απριλίου 2019, ExCeL, Λονδίνο

Η φετινή έκθεση Natural & Organic Products Europe στις 7-8 Απριλίου 2019 αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά την πλατφόρμα είσοδου των φυσικών και βιολογικών ελληνικών προϊόντων στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έκθεση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκαι του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και υποστηρίχθηκε από το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο.

Παράλληλα οι ελληνικές εταιρίες είχαν την υποστήριξη του εθνικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης των ελληνικών εξαγωγών Enterprise Greece ο οποίος χορήγησε το επίσημο δείπνο των αγοραστών (Hosted Buyers Dinner) καθώς και το Club Lounge (χώρος υποδοχής των VIP αγοραστών της έκθεσης).

Στα πλαίσια της δράσης αυτής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης, κ.Παναγιώτης Παπαναστασίου Προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, η κ. Άννα Καλλιάνη, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ο κ. Αντώνης Γραβάνης Διευθυντής Διεθνών Εκθέσεων Αγροτικών Προϊόντων – Τροφίμων & Ποτών.

Η ελληνική συμμετοχή περιλάμβανε νέες, καινοτόμες εταιρείες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που διεκδικούσαν είτε την διεύρυνση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας ή την εισαγωγή στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φέτος συμμετείχαν πάνω από 50 ελληνικές επιχειρήσεις με βιολογικά προϊόντα τροφίμων (ελαιόλαδο, μέλι, βότανα, ρόδι, σαλιγκάρια, γαλακτοκομικά κ.α.) και φυσικά καλλυντικά, όπως και οι Περιφέρειες Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το επιμελητήριο Λάρισας και ο Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

Στοιχεία, αναφορές και τάσεις

Η φετινή Natural & Organic Products Europe, η οποία διοργανώνεται για 26η χρονιά, ανέδειξε την παγκόσμια τάση κατανάλωσης φυσικών και βιολογικών προϊόντων προσελκύοντας πάνω από 12,000 επαγγελματίες αγοραστές του κλάδου των βιολογικών προϊόντων.

Ανάμεσα στους αγοραστές υπήρχαν στελέχη από εταιρείες όπως οι Holland & Barrett, Amazon, Boots, Aldi, Marks & Spencer, Waitrose, Ocado, Tesco, Sainsbury’s, Morrisons, Superdrug, Whole Foods Market, Infinity Foods, Planet Organic, The Health Store κλπ ​​​​​​​

Ανάμεσα σε περισσότερους από 800 εκθέτες που εξέθεσαν τα προϊόντα τους, ήταν και οι μεγαλύτερες εταιρείες στην διανομή βιολογικών προϊόντων, όπως Clearspring, Coconut Merchant, Suma Wholefoods, CLF, Inika Organics, Tree of Life κ.ά.

Σε γενικές γραμμές το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί διεθνή εμπορικό κόμβο για την διείσδυση σε δίκτυα διανομής των χωρών της Κοινοπολιτειας των Εθνών αλλά και της BENELUX και για τον λόγο αυτό αποτελεί σημαντική αγορά στόχευσης παραγωγών και εμπόρων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Πιστοποίησης Οργανικών Προϊόντων του Ηνωμένου Βασιλείου «Soil Association», οι πωλήσεις βιολογικών τροφίμων το 2019 παρουσιάζουν ήδη αύξηση κατά 5,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επίσης το 2020 αναμένεται περαιτέρω αύξηση τουλάχιστον 6% στην ζήτηση βιολογικών προϊόντων.

Φωτογραφικό Υλικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *