Εκθέσεις

LONDON WINE FAIR 2019

London Wine Fair 2019

LONDON WINE FAIR 2019

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η επαγγελματική έκθεση LONDON WINE FAIR, στην οποία συμμετείχαν 36 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στους 980 εκθέτες της έκθεσης.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδος, ο ΣΜΟΕ, η Wines of Crete, η ΕΝΟΑΠ, η ΕΝΟΑΚΕ αλλά και μεμονωνένα οινοποιεία.
Με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί μια αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί, η Εθνική Συμμετοχή στην LONDON WINE FAIR 2019 στις 20-22 Μάϊου υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece λαμβάνοντας παράλληλα την σημαντική υποστήριξη του γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας του Λονδίνουτης ΕΔΟΑΟ, του ΣΕΟ και του ΕλληνοΒρετανικού Επιμελλητηρίου.

Με την έκθεση να κλείνει 39 έτη διοργάνωσηςεφέτος η Ελλάδα είχε την πρώτη οργανωμένη Εθνική συμμετοχή, με την ονομασία WINES OF GREECE, στοχεύοντας στην προώθηση του brand “Ελλάδα” και την προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των οινοπαραγωγών της χώρας μας στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Ενέργειες & Δράσεις

​Εκτός του ότι το Ελληνικό περίπτερο είχε την πιο κεντρική τοποθεσία σε όλη την έκθεση, η ελληνική συμμετοχή πλαισιώθηκε από ενέργειες και δράσεις οι οποίες βρήκαν εξαιρετική ανταπόκριση από τους Βρετανούς αγοραστές.Πιο συγκεριμένα για 1η φορά στα 39 χρόνια της έκθεσης, η Ελλάδα παρουσίασε Masterclass με τίτλο “Greek wines: Indigenous varieties and fascinating terroirs” το οποίο δέχτηκε 400 σχεδόν αιτήσεις συμμετοχής.

Το Masterclass παρουσίασαν οι Γιάννη Καρακάση MW και Λευτέρης Κανδύλης και προσέλκυσε τα πιο τρανταχτά ονόματα της Βρετανικής αγοράς που αφορούν μεγαλοεισαγωγείς, χονδρεμπόρους, ΜΜΕ και trend-setters.

Ακόμη εντός του περιπτέρου λειτούργησε το Greek Wine Bar κάτω αό την επίβλεψη του Γρηγόρη Μιχαήλου, στο οποίο επαγγελματίες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά κρασιά λαμβάνοντας επεξηγήσεις και καθοδήγηση από τον πλέον έμπειρο Sommelier.

Η φετινή Εθνική συμμετοχή αποτελεί μόνο την αρχή ενός πολυετούς πλάνου ενεργειών προώθησης του ελληνικού κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που προγραμματίζει η RECO EXPORTS σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς και στις δύο χώρες. Με τις εισαγωγές κρασιού της Μεγάλης Βρετανίας να αγγίζουν τα  3,6 δις, το μερίδιο των 2,4 εκατ. που κατέχουν τα ελληνικά κρασιά μέχρι τώρα δείχνει όχι μόνο την τεράστια δυναμική της αγοράς αλλά και το πολύ μικρό αποτέλεσμα των μέχρι τώρα διακινητών του ελληνικού κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και της έλλειψης του brand “Greece” από κάθε σημείο της on και off trade αγοράς.

Με την Ουγγαρία, την Βουλγαρία αλλά και την Γεωργία να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την Ελλάδα στις εξαγωγές οίνου στο ΗΒ, απαιτείται άμεσα μεγαλύτερη και εντονότερη προβολή των ελληνικών κρασιών,
Μέσα στο πλάνο ενεργειών που προγραμματίζεται εκτός από την ετήσια ανελλιπή παρουσία ενός Εθνικού Περιπτέρου και πολλαπλών παράλληλων ενεργειών στην London Wine Fair περιλαμβάνονται και οργανωμένες επισκέψεις Βρετανών αγοραστών σε οινοποιεία ανά την Ελλάδα, δημιουργία gastro-wine event σε γνωστά restaurant στο ΗΒ, συνεχόμενες καμπάνιες υποστήριξης και διαφήμισης από Βρετανούς trend-setters και πολλές άλλες στοχευμένες και μετρημένες ενέργειες.

Φωτογραφικό Υλικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *