Δράσεις

Επιχειρηματική συνάντηση με Σουηδούς επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη

Επιχειρηματική συνάντηση με Σουηδούς επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη

Η RECO Exports συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στο δρόμο προώθησης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σουηδική αγορά προσεγγίζοντας τα κατάλληλα κανάλια διείσδυσης της Σκανδιναβικής αγοράς για την ενίσχυση του brand «Ελληνικό Προϊόν» και λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετική κουλτούρα των Σουηδών αγοραστών οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία:

1. στο «χτίσιμο» εμπιστοσύνης,
2. στη σταθερή και μακροχρόνια συνεργασία,
3. στην αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών,
4. στη δυνατότητα τροφοδοσίας ικανών ποσοτήτων
5. στο σύντομο χρόνο παράδοσης

Το τριήμερο 28 – 30 Νοεμβρίου 2022 η RECO Exports πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία την πρώτη επιχειρηματική αποστολή Σουηδών αγοραστών στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

27

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

53

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

9

ΣΟΥΗΔΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Στο πλαίσιο της δράσης εξωστρέφειας, επιλεγμένες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ανεπτυγμένη εξαγωγική ετοιμότητα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να συζητήσουν τις προοπτικές για τη διείσδυση τους στην αγορά της Σουηδίας με επαγγελματίες του κλάδου.

­Οι Σουηδοί φιλοξενούμενοι ήταν ιδιοκτήτες ή ανώτερα στελέχη σουηδικών εταιρειών, εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων και τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Σουηδίας, την ICA.

Στις 28 Νοεμβρίου, οι Σουηδοί αγοραστές συμμετείχαν σε κλειστή γευσιγνωσία στο Grand Hotel Palace. Όλα τα ελληνικά προϊόντα αξιολογήθηκαν ως προς τη συσκευασία, τη γεύση, την τιμή τους και την προοπτική εισαγωγής τους στο σουηδικό ράφι.

Ακολούθησε δείπνο με πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση της Μακεδονίας και networking event, όπου οι επισκέπτες γνωρίστηκαν με εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στις 29 Νοεμβρίου, οι Σουηδοί προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν εγκαταστάσεις & παραγωγικές μονάδες των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν εξατομικευμένα Β2Β meetings μεταξύ των σουηδικών και ελληνικών εταιρειών.

Το event καλύφθηκε από τη FoodReporter και την ERT3. Παρακολουθήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *