Εκθέσεις

Middle Easte Organic & Natural Products Expo 2022

Με 11 ελληνικές συμμετοχές η Middle East Organic & Natural Expo 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 21η Διεθνής Έκθεση Middle East Organic & Natural Products Expo στο Ντουμπάι, 13-15 Δεκεμβρίου 2022, η οποία τελεί υπό την οργανωτική μέριμνα της RECO Exports. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο των φυσικών & βιολογικών προϊόντων, στην ευρύτερη περιοχή Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης, φέτος συμμετείχαν 240 εκθέτες από 46 χώρες και εκτός από την Ελλάδα, στην έκθεση παρουσιάστηκαν με εθνικά περίπτερα η Αρμενία, η Ινδία, η Ιταλία, το Ιράν, η Κένυα, το Μπουρούντι, το Πακιστάν, η Πολωνία, η Ρουάντα, η Ρωσία και η Τουρκία.

Υπήρξε θεαματική άνοδος όσον αφορά την επισκεψιμότητα. Συγκεκριμένα, την έκθεση επισκέφθηκαν 9.850 Β2Β επισκέπτες και επιπλέον 2.075 VIP αγοραστές. Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν 1.178 προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις, οι περισσότερες μετά από τη σύζευξη (matching) εκθετών και αγοραστών που παρέχεται ως υπηρεσία από τη διοργάνωση.

Στη φετινή Middle East Organic & Natural Products Expo συμμετείχαν συνολικά 13 ελληνικές και 2 κυπριακές επιχειρήσεις. Και φέτος, την ελληνική συμμετοχή υποστήριξε η Enterprise Greece. Η εθνική συμμετοχή συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών, οι οποίοι μέσω γευσιγνωσιών και συζητήσεων με τους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων γνώρισαν τα προϊόντα τους και έθεσαν τις βάσεις για συνεργασίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση την πρώτη μέρα της έκθεσης στο πλαίσιο event επιδεικτικής μαγειρικής στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τίτλο Organic Super Kitchen. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός.

Το εθνικό περίπτερο επισκέφθηκε και ο κ. Δημήτρης Θωμόπουλος, Γραμματέας Α’ του Γραφείου ΟΕΥ στο Ντουμπάι, ο οποίος ενημέρωσε τους εκθέτες για τα δεδομένα της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον κλάδο των φυσικών και βιολογικών προϊόντων. Η ελληνική γαστρονομία φαίνεται να αποκτά momentum στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό ελληνικών εστιατορίων.

Μεγάλο ρόλο για την επιτυχημένη ελληνική παρουσία στη φετινή διοργάνωση της Middle East Organic & Natural Products Expo έπαιξε τόσο η συγκυρία της μείωσης παραγωγής ισπανικού ελαιόλαδου από ξηρασία, πυρκαγιές και ασθένειες), όσο και η παρουσία ιδιαίτερων προϊόντων, τα οποία ταιριάζουν με τη γαστρονομική κουλτούρα της Ανατολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *