Δράσεις

Β2Β Εvent στη Στοκχόλμη

Αξιολόγηση εξαγωγικής ετοιμότητας ελληνικών επιχειρήσεων από Σουηδούς επαγγελματίες

Β2Β Εvent στη Στοκχόλμη

Η προσπάθεια διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σκανδιναβική αγορά ενισχύθηκε μέσω της διοργάνωσης ενός ειδικού event, με προσκεκλημένους αποκλειστικά Σουηδούς επαγγελματίες. Το event πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2022 στο Freys Hotel, στη Στοκχόλμη, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κάθε μία από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της απέστειλε τον top-selling κωδικό της στη Σουηδία, ο οποίος παρουσιάστηκε και δοκιμάστηκε από 7 Σουηδούς επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών. Τα προϊόντα έλαβαν την ανατροφοδότηση των επαγγελματιών ως προς τη συσκευασία, την τιμή και τη γεύση τους. Επίσης, οι προσκεκλημένοι Σουηδοί επαγγελματίες έδωσαν την προσωπική τους εκτίμηση σχετικά με τις προοπτικές εισόδου του κάθε προϊόντος στη σουηδική αγορά.

Η γευσιγνωσία συνοδεύτηκε από σύντομη powerpoint παρουσίαση της κάθε εταιρείας και του απεσταλμένου κωδικού της, η οποία πραγματοποιήθηκε είτε από τον εκπρόσωπο της εκάστοτε εταιρείες ο οποίος παρευρέθηκε στο event, είτε από τη RECO Exports. Στο τέλος, σε όλους τους προσκεκλημένους δόθηκαν δείγματα των ελληνικών προϊόντων.

Επίσης, για την καλύτερη παρουσίαση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, δημιουργήθηκε booklet το οποίο περιλάμβανε για κάθε επιχείρηση: σύντομο company profile, περιγραφή του απεσταλμένου κωδικού και στοιχεία επικοινωνίας. Τα booklets μοιράστηκαν στους Σουηδούς επαγγελματίες.

Η συγκεκριμένη εξαγωγική δράση αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι πλέον σε θέση να εξετάσουν τους παράγοντες που κρίθηκαν κατά τη γευσιγνωσία (συσκευασία, τιμή, γεύση) και να μπορέσουν να σχεδιάσουν σωστά την είσοδο τους στην αγορά.
Η RECO Exports κάνει μία προσπάθεια για την καλύτερη προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στη Σουηδία αλλά και τις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες, μέσω της πλατφόρμας “The Flavours of Greece“. Πρόκειται για ένα e-shop branded ελληνικών προϊόντων απευθυνόμενο τόσο στο σουηδικό καταναλωτικό κοινό όσο και σε επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων & ποτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *