Δράσεις

SCANDINAVIAN ORGANIC MARKET: TRENDS, OPPORTUNITIES FOR GREEK EXPORTERS AND THE GREEK-NORDIC ORGANIC TRADE WEEK

Αγορά Βιολογικών προϊόντων Σκανδιναβία
SCANDINAVIAN ORGANIC MARKET

TRENDS, OPPORTUNITIES FOR GREEK EXPORTERS AND THE GREEK-NORDIC ORGANIC TRADE WEEK

Εν ‘όψη των online B2B συναντήσεων με Σκανδιναβούς αγοραστές που θα πραγματοποιηθούν από τις 9-13 Νοεμβρίου 2020 στα πλαίσια της Greek-Nordic Trade Week, η RECO EXPORTS συνδιοργανώνει με την συνεργάτιδα εταιρεία MOREGANIC, μια σειρά live event που έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, για τις τάσεις και τις ευκαιρίες των Σκανδιναβικών χώρων.

Οι Σκανδιναβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Ισλανδίας είναι οι πιο ανεπτυγμένες αγορές στο κόσμο στην πώληση και την παραγωγή βιολογικών τροφίμων, με τη Δανία και τη Σουηδία να κατέχουν την ηγετική θέση.

Για την περίοδο 2018-2030, η Δανία αναμένεται να τριπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις των βιολογικών τροφίμων από 1.78€ εκατ. σε .1€ εκατ., ενώ αντίστοιχα η Σουηδία να την διπλασιάσει στα 5.6€ εκατ.

Εδώ και πολλά χρόνια οι καταναλωτές των Σκανδιναβικών χωρών έχουν επικεντρωθεί όλο και περισσότερο σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αι γνωρίζουν την προστιθέμενη αξία που παρέχουν τα βιολογικά τρόφιμα και τα ποτά. Αυτό, μαζί με τις επιδοτήσεις παραγωγής και τα πολιτικά προγράμματα, συνέβαλε στη σημαντική αύξηση της βιολογικής παραγωγής και των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια τόσο στις Σκανδιναβικές όσο και στις χώρες της Βαλτικής της οποίες η Σκανδιναβία επηρεάζει εμπορικά.

Με πληθυσμό 33 εκατομμυρίων κατοίκων και ένα μεικτό ΑΕΠ $2.0 τρις, οι Nordic-Baltic Eight (NB8) (Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ισλανδία, Λετονία , Λιθουανία, Νορβηγία και Σουηδία), αποτελούν έναν εξαιρετικό εξαγωγικό προορισμό για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά και ιδίως τα βιολογικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *