Νέα - Ενημερώσεις

London Wine Fair 2024: Έρχεται έκθεση-θεσμός κρασιού στη Βρετανία

Οι κορυφαίοι αντιπρόσωποι, εισαγωγείς και εταιρείες logistics του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζονται για το London Wine Fair 2024, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 22 Μαϊου.

London Wine Fair 2024: Έρχεται η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση κρασιού στη Βρετανία

Buckingham Schenk, Freixenet Copestick, Hillebrand Gori UK, Lanchester Wines, Origin Wine, Hatch Mansfield, Awin Barratt Siegel, Richmond Wine Agencies, Ellis Wines, EWGA, Felix Solis, H2Vin, Marcato Direct, Beyond Wine και Friarwood Fine Wines, μαζί με τα περίπτερα χωρών του Νέου και Παλαιού Κόσμου περιμένουν τους λάτρεις του κρασιού στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη επαγγελματική έκθεση του είδους για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η συμμετοχή της Ελλάδας

Η χώρα μας θα διαθέτει το δικό της εθνικό περίπτερο, ανοικτού τύπου και πολυτελούς κατασκευής σε εξαιρετικά προνομιακό χώρο, ακριβώς στο κέντρο της έκθεσης. Για τους Έλληνες εκθέτες έχουν προβλεφθεί διερμηνείς και βοηθητικό προσωπικό καθώς και καταχώρηση εκθέτη & ετικετών στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης. 

Θα γίνεται προβολή ελληνικών οίνων σε Premium Masterclass, απευθυνόμενο σε μεγαλοεισαγωγείς και διανομείς κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου από αναγνωρισμένο και με εξειδίκευση στο ελληνικό κρασί MW. Επιπρόθετα, θα υπάρχει προβολή ετικέτας στον ειδικό χώρο “ελεύθερης γευσιγνωσίας”, ο οποίος θα λειτουργήσει με την υποστήριξη διακεκριμένων Sommelier.

Όλες οι δράσεις των Ελλήνων εκθετών θα προβληθούν στα μεγαλύτερα ΜΜΕ, σε κλαδικά περιοδικά του Ηνωμένου Βασιλείου και στην εφημερίδα London Wine Fair Times.

Επιπρόσθετα προσφέρεται μεταφορά, ασφάλιση και εκτελωνισμός των εκθεμάτων για την αποστολή.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

Ασιάτες παραγωγοί για πρώτη φορά στο London Wine Fair

Η φετινή έκθεση κρασιού του Λονδίνου θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά έναν χώρο αφιερωμένο στην Ασία, με μια μεγάλη γκάμα ασιατών παραγωγών, με προϊόντα όπως κρασί, αποστάγματα, σάκε και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιαπωνία θα εκθέσει με το πρώτο της γενικό περίπτερο, περισσότερους από δώδεκα παραγωγούς ενώ έχουν δηλώσει ενδιαφέρον και παραγωγοί ποτών από την Κίνα.

Wines of South Africa

Μετά από έξι χρόνια απουσίας, το Wines of South Africa έχει επίσης επιστρέψει για την έκθεση του 2024 με μια μεγάλη Pop-Up γευσιγνωσία την Τετάρτη 21 Μαΐου.  Η γευσιγνωσία θα συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους παραγωγούς της Νότιας Αφρικής και θα αναδείξει ένα ευρύ φάσμα προσφερόμενων κρασιών, από γνωστά ονόματα όπως οι Spier, DGB, Waterkloof και Springfield μαζί με μικρότερους παραγωγούς και όσους αναζητούν εκπροσώπηση. Οι ομάδες για το Cap Classique (αφρώδεις οίνοι της Νότιας Αφρικής φτιαγμένα με παραδοσιακή μέθοδο) και το Stellenbosch Cabernet Collective υπογραμμίζουν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι δύο κατηγορίες για τη Νότια Αφρική στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η διευθύντρια αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, Wines of South Africa, δήλωσε: “Η Wines of South Africa είναι ενθουσιασμένη που θα φιλοξενήσει φέτος μια pop-up γευσιγνωσία στo London Wine Fair. Πολλοί από τους παραγωγούς που παρουσιάζουν τα κρασιά τους έχουν εντυπωσιακά διαπιστευτήρια βιωσιμότητας και εμπνευσμένες ιστορίες να διηγηθούν. Θα υπάρχουν κρασιά για κάθε πορτφόλιο από το Cap Classique μας, το Chenin μας αλλά και τα Cabernet Sauvignon και Pinotage”.

Η επικεφαλής της London Wine Fair, Hannah Tovey, δήλωσε: “Μετά την επιτυχία της περσινής έκθεσης, όπου οι εκθέτες αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με το 2022 και οι επισκέπτες κατά 14%, είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για το έτος 2024, που μας βρίσκει στον δρόμο στην συμπλήρωση των θέσεων.

Θα ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας για νέα και συναρπαστικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο για την Έκθεση Οίνου του Λονδίνου τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η έκδοση του 2024 θα είναι η πιο σχετική και ανεπανάληπτη μέχρι σήμερα, καλύπτοντας τα πάντα, από τις προκλήσεις του κλάδου, τις μελλοντικές τάσεις, τις αναδυόμενες κατηγορίες και το εκλεκτό κρασί”.

Πηγή: Point Media

Gallery

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *