Εκθέσεις

London Wine Fair 2022

London Wine Fair 2022

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 – 9 Ιουνίου και έπειτα από 3 χρόνια απουσίας η 40η London Wine Fair, η μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στην Μεγάλη Βρετανία η οποία αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε Διανομείς, Χονδρεμπόρους, Αγοραστές supermarket, Κάβες, Λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Συγκεντρώνοντάς 8,790 επισκέπτες, η έκθεση παρουσίασε ετικέτες από περίπου 300 οινοποιεία από 23 διαφορετικές χώρες, τα οποία αναζητούν μια ευκαιρία εισόδου στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Νο1 εισαγωγέα οίνου στην Ευρώπη.

Στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν 23 οινοποιεία με την υποστήριξη των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονία και Κρήτης αλλά και μέσω ανεξάρτητης συμμετοχής. Η ελληνική συμμετοχή συμπληρώθηκε με το info kiosk της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο οποίο προβλήθηκαν αποκλειστικά Π.Γ.Ε ετικέτες της Στερεάς Ελλάδας από οινοποιεία της Περιφέρειας.

Κατά τις 3 ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, στο Εθνικό Περίπτερο λειτούργησε wine bar στο οποίο δειγματίστηκαν επιλεγμένες ετικέτες από όλα τα συμμετέχοντα οινοποιεία. Το wine bar στελεχώθηκε από 6 διακεκριμένους Sommelier και Wine Experts οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με τη βρετανική αγορά, συμβάλλοντας έτσι στη μέγιστη προβολή και προώθηση των ελληνικών κρασιών στους επισκέπτες της on-trade και off-trade αγοράς.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της London Wine Fair πραγματοποιήθηκαν τρία Masterclass αφιερωμένα στο ελληνικό κρασί και τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες. Tα Masterclass παρουσίασε ο διεθνούς φήμης Demetri Walters ΜW.

Αναλυτικά τα Masterclass:

  1. Wines of GreeceMore myths unraveled | Walk up Tastings
  2. Wines of Central GreeceAnything but classic | Pillar Hall Masterclasses
  3. Wines of CreteSoul and Personality (PGI Crete) | Pillar Hall Masterclasses

Την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την επίσκεψη τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ.Ραπτάκης, η Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Σκαρβέλη, ο Επικεφαλής στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ.Λαζαρής και η Γραμματέας ΟΕΥ Α΄ κ.Βελέντζα.

Η φετινή Εθνική συμμετοχή αποτελεί την έναρξη ενός πολυετούς πλάνου ενεργειών προώθησης του ελληνικού κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που προγραμματίζει η RECO EXPORTS σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς και στις δύο χώρες. Με τις εισαγωγές κρασιού της Μεγάλης Βρετανίας να αγγίζουν τα 3,6 δις, το μερίδιο των 2,4 εκατ. που κατέχουν τα ελληνικά κρασιά μέχρι τώρα δείχνει όχι μόνο την τεράστια δυναμική της αγοράς αλλά και το πολύ μικρό αποτέλεσμα των μέχρι τώρα διακινητών του ελληνικού κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και της έλλειψης του brand “Greece” από κάθε σημείο της on και off trade αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *