Εκθέσεις

Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2021

Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2021

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η έκθεση φυσικών & βιολογικών προϊόντων Eco-Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Malmö της Σουηδίας μεταξύ 17-18 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τη μοναδική B2B Έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων για τις χώρες τις Σκανδιναβίας η οποία αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για να γνωρίσει μια επιχείρηση αγοραστές, χονδρεμπόρους, διανομείς και αντιπροσώπους από Σουηδία, Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία και Ισλανδία.

Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της ύστερα από την απουσία ενός έτους λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του covid, γεγονός που την κατέστησε ιδιαίτερα θελκτική στον κλάδο των φυσικών και βιολογικών προϊόντων της Σκανδιναβίας, καθώς και σε όσες επιχειρήσεις  σχεδιάζουν την είσοδο τους στη συγκεκριμένη αγορά.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 430 εκθέτες, ενώ κατά τις δύο ημέρες λειτουργίας της την επισκέφτηκαν περίπου 4.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων αγοραστές και στελέχη των εταιρειών COOP, Lidl, Ikea, Hemköp, ICA, Life, Netto, Holland & Barrett, Midsona κ.ά.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δανός Υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας & Αλιείας κ. Rasmus Prehn, ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην αύξηση της αγοράς βιολογικών τροφίμων και την κάλυψη του στόχου της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα έως το 2030. Οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα τρία θέατρα του εκθεσιακού κέντρου MalmöMässan στις 17-18 Νοεμβρίου, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών, οι οποίες ενδιαφέρθηκαν να επεκτείνουν την γκάμα τους με βιολογικά τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής, φυσικά και βιολογικά καλλυντικά και eco-living προϊόντα των εκθετών.

Στους εισηγητές των παρουσιάσεων συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων στελέχη των επιχειρήσεων Organic Sweden, Jentschura International GmbH, Simple Feast, Rømer Vegan, Agrain, Coop Danmark, Lidl, completeorganics GmbH, Coop Norge SA, Coop Sverige, Grow My Tree, Foodnewcomer GmbH, NATRUE, NOC Sweden, Weleda Nordics, AllergyCertified, καθώς και του οργανισμού IFOAM Organics Europe. Στις σημαντικότερες παρουσιάσεις περιλαμβάνονταν μελέτες σχετικά με την πορεία της αγοράς φυσικών και βιολογικών προϊόντων στο πλαίσιο της πανδημίας, τις τάσεις της Σκανδιναβικής αγοράς και φυσικά πολλές ενδιαφέρουσες συμβουλές για νέους και υποψήφιους εξαγωγείς.

H ελληνική συμμετοχή

Η Ελλάδα είχε για άλλη μία χρονιά έντονη παρουσία, προβάλλοντας προϊόντα 42 ελληνικών επιχειρήσεων στους αγοραστές βιολογικών και φυσικών προϊόντων των Σκανδιναβικών χωρών. Η εντυπωσιακή αυτή ελληνική παρουσία οφείλεται αφενός στον Enterprise Greece ο οποίος στήριξε την εθνική συμμετοχή και αφετέρου στις Περιφέρειες Ηπείρου, Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας οι οποίες παρείχαν τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, ο Enterprise Greece και οι Περιφέρειες ενισχύουν το brand «Ελληνικό προϊόν» και στηρίζουν την αναγνωρισιμότητα του, ιδιαίτερα σε σχέση με ομοειδή και ανταγωνιστικά προϊόντα άλλων χωρών.

Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Στοκχόλμη κ. Παύλος Ολζιέρσκυ, ο Γενικός Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στο Μάλμε κ. Σωτήριος Δίκος, καθώς και εκπρόσωποι των Περιφερειών.

Πέρα από την πετυχημένη προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων, υπήρξε ουσιαστικό ενδιαφέρον των αγοραστών για πολλά από τα ελληνικά προϊόντα που προβλήθηκαν στην έκθεση. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με χονδρεμπόρους, αντιπροσώπους, εισαγωγείς τροφίμων και αγοραστές αλυσίδων βιολογικών προϊόντων και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών δήλωσε πολύ ικανοποιημένο από την ποιότητα των επισκεπτών, της διοργάνωσης και της έκθεσης.

Gallery

Eco Life Scandinavia 2022

Η  Eco-Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair διοργανώνεται ετησίως από την Diversified Communications, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης επιχειρηματικών εκθέσεων στον κόσμο, και η επίσημη ημερομηνία για το 2022 είναι η 16-17 Νοεμβρίου (www.ecolifeshow.com & www.nordicorganicexpo.com)

H επόμενη μεγάλη έκθεση Βιολογικών & Φυσικών Προϊόντων είναι η Natural & Organic Products Europe, η οποία θα πραγματοποιηθεί 3-4 Απριλίου 2022 στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αποτελεί την μοναδική επαγγελματική έκθεση του κλάδου για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Natural Organic Products Europe 2022

Η RECO EXPORTS, στηρίζει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και αποτελεί τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της DIVCOM για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *