Δράσεις

BITES OF GREECE TASTING EVENTS

Bites of Greece_Greek Wine Masterclass

BITES OF GREECE TASTING EVENTS

Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 13 Ιουλίου η λειτουργία του ελληνικού Pop Up Store στο Islington του Λονδίνου. Στο διάστημα των 4ων εβδομάδων, κατά το οποίο παρέμεινε ανοιχτό το φυσικό κατάστημα της Bites of Greece, υποδέχτηκε περισσότερους από 1.450 επισκέπτες οι οποίοι ανακάλυψαν, δοκίμασαν και αγόρασαν τα ελληνικά προϊόντα που συμμετέχουν στη δράση που διοργανώνει η RECO Exports. Σημαντικό δε ότι το 30% των επισκεπτών ήταν συχνοί πελάτες με τουλάχιστον 2 επισκέψεις ανά εβδομάδα στο κατάστημα.

Νο1 στις προτιμήσεις των επισκεπτών τα ελληνικά κρασιά, το οποία πραγματικά εξέπληξαν τόσο με την γεύση όσο και τις ετικέτες και την τιμής τους. Νο2, τα ελληνικά μέλια και κυρίως αυτά με τις ιδιαίτερες γεύσεις όπως κάστανου, πορτοκαλιάς, μάραθου/γλυκάνισου κ.ά. Νο3 τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα καθώς και τα αρωματικά και ιδιαίτερα σε γεύσεις βασιλικού και θυμαριού.

Εκτός από τα παραπάνω προϊόντα, εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στις συνταγές του celebrity chef Chris Wellington, ο οποίος επιμελήθηκε το μενού των breakfast BITES & lunch BITES κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Επιπλέον την Πέμπτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη θεματική εκδήλωση γευσιγνωσίας με τη Judy Ridgway, την πολυβραβευμένη Olive Oil Expert. H Judy Ridgway είναι επίσης συγγραφέας, δημοσιογράφος και διαθέτει 25ετή εμπειρία στη μελέτη και τη γευσιγνωσία του Μεσογειακού ελαιόλαδου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Greek Olive Oils – Taste like a Pro» οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν τις Περιφέρειες της Ελλάδας, τα ελαιόλαδα που παράγονται στην καθεμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών. Εκπαιδεύτηκαν επίσης στο σωστό τρόπο δοκιμής και επιλογής του ελαιόλαδου και ενημερώθηκαν για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία και τη διατροφή.

Σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των γευσιγνωσιών στο πλαίσιο της Bites of Greece, με την πραγματοποίηση της τελευταίας εκδήλωσης με θέμα το ελληνικό κρασί. Επίτιμος καλεσμένος και συντονιστής θα είναι αυτή τη φορά ο Master of Wine Demetri Walters. O εξειδικευμένος στα ελληνικά κρασιά εκπαιδευτικός και παρουσιαστής, θα μυήσει τους καλεσμένους στον κόσμο του ελληνικού κρασιού μέσω εξατομικευμένων παρουσιάσεων για τα εκλεκτά κρασιά που συμμετέχουν στη δράση. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει το ζευγάρωμα των κρασιών με γευστικές επιλογές, με στόχο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη των γευστικών χαρακτηριστικών του κάθε κρασιού.

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, τα ελληνικά καινοτόμα προϊόντα που συμμετέχουν στην δράση Bites of Greece βρέθηκαν στο TRUMAN Upmarket στο Bricklane, την αγορά που εδώ και δύο δεκαετίες στεγάζει μερικές από τα πιο συναρπαστικά και επερχόμενα brands τροφίμων λιανικής του Λονδίνου, προσφέροντας περισσότερα από 150 προϊόντα στο διαφορετικό και ανανεωμένο κοινό των foodies του Ανατολικού Λονδίνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *