Νέα - Ενημερώσεις

Bites of Greece: Τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά ταξιδεύουν στο Λονδίνο

Αφιέρωμα στο περιοδικό FOOD Reporter

Bites of Greece: Τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά ταξιδεύουν στο Λονδίνο

Περισσότερες από 60 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών συμμετέχουν στην Bites of Greece, την πρώτη δράση προβολής και ανάδειξης ελληνικών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο στη μετα-Brexit εποχή, την οποία διοργανώνει η Reco Exports.

Στόχος της Bites of Greece είναι να προβάλει, να προωθήσει και να αναδείξει την artisananal, organic, free-from και vegan όψη της Ελλάδας, αναδεικνύοντας βραβευμένα και καινοτόμα ελληνικά προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δράση περιλαμβάνει τρεις στοχευμένες ενέργειες:

1. Δημιουργία ενός Bites of Greece ραφιού των συμμετεχουσών εταιρειών σε ένα από τα πιο δημοφιλή για τους Βρετανούς delicatessen του Λονδίνου, το Partridges, το οποίο είναι γνωστό από το 1975 για τα ιδιαίτερα και premium προϊόντα του (31 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

2. Λειτουργία του Bites of Greece pop-up store στο Islington, μια από τις πλουσιότερες συνοικίες στο Λονδίνο, με πολύ δυνατή κοινότητα και κατ’ εξοχήν δημοφιλή προορισμό Λονδρέζων «foodies», με πολλά ιδιαίτερα wine-bar, bistro, restaurant, bar, θέατρα και άλλες προτάσεις ψυχαγωγίας. Το pop-up store θα λειτουργήσει τόσο ως delicatessen όσο και ως showroom & χώρος γευσιγνωσίας με διάφορα παράλληλα events (16 Ιουνίου – 13 Ιουλίου).

3. Προβολή, προώθηση και πώληση των προϊόντων σε ένα Bites of Greece σταντ στο διάσημο Truman Brewery’s Upmarket στο Brick Lane, που αποτελεί μια από τις μοντέρνες και πολυσυζητημένες περιοχές στο East London, λόγω της προσέλκυσης διάσημων προσωπικοτήτων κάθε κλάδου (3 – 25 Ιουλίου).

Η Bites of Greece διοργανώνεται από τις RECO Exports και Murphy London Communications, με την υποστήριξη της Enterprise Greece, της ελληνικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, αλλά και των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Πηγή: Food Reporter | Τεύχος Μαΐου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *