Δράσεις

Attica Wines – Διοργάνωση εκπαιδευτικού ταξιδιού για Βρετανούς wine experts

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ / ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το διάστημα 30 Απριλίου – 4 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε το field trip επαγγελματιών οίνου από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αττική. Η επίσκεψη των επαγγελματιών στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς τα θετικά σχόλια, ο ενθουσιασμός αλλά και η ταυτόχρονη προβολή του ταξιδιού στα επαγγελματικά τους σόσιαλ μίντια, έδειξαν την ικανοποίηση και τη θετική ανταπόκριση τους ως προς τα κρασιά των 4 ΠΓΕ της Αττικής, καθώς επίσης και τη γενική εικόνα που έλαβαν από τον αμπελώνα της Αττικής και τους οινοποιούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

30/04/2023

 • Δείπνο με γευσιγνωσία κρασιών ΠΓΕ
  Μετά την άφιξη τους στη Αθήνα, οι Βρετανοί καλεσμένοι δείπνησαν στο εστιατόριο Pharaoh. Για κάθε πιάτο που σερβιρίστηκε, έγινε pairing με 2 κρασιά ΠΓΕ. Οι καλεσμένοι έτσι πήραν μια μικρή γεύση από την πληθώρα των ετικετών ΠΓΕ που επρόκειτο να δοκιμάσουν τις επόμενες ημέρες.

01/05/2023

 • Επίσκεψη σε μουσείο οίνου & Walk-Around Tasting
  Την επόμενη ημέρα το πρωί, οι Βρετανοί καλεσμένοι επισκέφθηκαν μουσείο οίνου στην περιοχή της Παλλήνης. Ακολούθησε walk-around tasting, παρουσία εκπροσώπων από 7 οινοποιεία της Αττικής. Κατά τη διάρκεια του walk-around tasting, οι Βρετανοί ήρθαν σε πρώτη επαφή με οινοπαραγωγούς της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους. 
 • Δείπνο αφιερωμένο στην ΠΓΕ Ρετσίνα Αττικής
  Ακολούθησε δείπνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην παραδοσιακή ταβέρνα Κληματαριά, το οποίο συνοδεύτηκε αποκλειστικά με τις ετικέτες ΠΓΕ Ρετσίνα Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

02/05/2023

 • Επίσκεψη σε οινοποιείο & Walk-Around Tasting
  Την επόμενη ημέρα το πρωί, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο walk-around tasting του ταξιδιού, σε οινοποιείο στο Καπανδρίτι, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 6 οινοποιεία της Αττικής. Οι καλεσμένοι δοκίμασαν νέα κρασιά των 4 ζωνών ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα και ΠΓΕ Ρετσίνα Αττικής. 
 • Δείπνο με οινοπαραγωγούς και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής
  Στις 2 Μαΐου στις 19.00, στο εστιατόριο Caravin Wine & Wanderlust στο Θησείο, πραγματοποιήθηκε δείπνο με τους προσκεκλημένους Βρετανούς επαγγελματίες οίνου, εκπροσώπους των οινοποιείων της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της Δ/νσης Αλιείας και Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρειας Αττικής κ. Δήμητρα Αγγελάκη και η Πρ/νη Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής & προβολής της της Δ/νσης Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής, κ. Βασιλική Σταυρουλάκη.

03/05/2023

 • Επίσκεψη σε οινοποιείο & Walk-Around Tasting
  H μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη σε αμπελώνες στην περιοχή της Σταμάτας. Ακολούθησε το τρίτο και τελευταίο walk-around tasting του ταξιδιού, σε οινοποιείο της περιοχής, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 7 οινοποιεία. Με την ολοκλήρωση του walk-around tasting, οι Βρετανοί επαγγελματίες απέκτησαν μία πλήρη εικόνα των 4 ΠΓΕ ζωνών της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας πλέον δοκιμάσει και τις 72 ετικέτες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 
 • Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης
  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Βρετανοί προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης.

 • Δείπνο συνοδεία ΠΓΕ οίνων Αττικής
  Το δείπνο της τελευταίας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Ξένιος Ζευς. Oι Βρετανοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά ΠΓΕ συνδυασμένα με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *