Νέα - Ενημερώσεις

Διείσδυση & Ανάπτυξη Αγοράς Τροφίμων και Ποτών στο ΗΒ

Αφιέρωμα στο περιοδικό FOOD Reporter

Διείσδυση & Ανάπτυξη Αγοράς Τροφίμων και Ποτών στο ΗΒ

Συνδυάζοντας την αυθεντικότητα της ελληνικής παράδοσης, τη Μεσογειακή υγιεινή διατροφή και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης της νέας γενιάς Ελλήνων παραγωγών, η εξαγωγική δράση BITES OF GREECE, την οποία διοργανώνει η RECO EXPORTS με την υποστήριξη της Enterprise Greece και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, θα προβάλει την Artisan, Organic, Free-From και Vegan όψη της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα βραβευμένα και καινοτόμα προϊόντα του Αγροδιατροφικού της Πλούτου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δράση θα διαρκέσει δύο μήνες και θα περιέχει πώληση, γευσιγνωσία και προώθηση σε Βρετανούς καταναλωτές, food experts και αγοραστές.

Πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

• Συμβουλευτική εισόδου στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει των νέων μετά-BREXIT και μέσω-COVID δεδομένων
• Σωστή στρατηγική εισόδου και σωστής τιμολογιακής πολιτικής
• Τη δημιουργία ενός pop-up store στο Λονδίνο το οποίο θα λειτουργεί ως delicatessen κατάστημα & showroom γαστρονομίας/γευσιγνωσίας στοχεύοντας στην προβολή, ανάδειξη και πώληση ιδιαίτερων ελληνικών προϊόντων σε Βρετανούς καταναλωτές και επαγγελματίες – ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 εβδομάδες
• Την τοποθέτηση προς πώληση προϊόντων των συμμετεχόντων σε ένα “Greek corner” εντός ενός από τα πολύ trendy grocery stores στο Λονδίνο (Quarter Store, The Camden Grocer κλπ) – ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 εβδομάδες
• Την προβολή, ανάδειξη και πώληση σε μια από τις μεγάλες ανοιχτές αγορές του Λονδίνου (Courage Yard Market, Borough Market, κλπ) – ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 εβδομάδες
• Πλήρη αναφορά πωλήσεων και ικανοποίησης καταναλωτών & επαγγελματιών αγοραστών

O ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί στους Έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ένα ουσιαστικό feedback για τα προϊόντα τους μέσα από την γνωριμία και γευσιγνωσία από Βρετανούς καταναλωτές και επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα προσκληθούν στα παραπάνω σημεία προβολής.

Παράλληλα για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη μια παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω διανομέα/αντιπροσώπου, η δράση θα δώσει την ευκαιρία να κάνουν ένα άνοιγμα στην “mass” αγορά και να ενισχύσουν περαιτέρω τον διανομέα τους και το μερίδιό τους.

Αναμενόμενοι επαγγελματίες του κλάδου που θα επισκεφτούν το pop-up store:

Planet Organic, Ocado, Waitrose, Sainsbury, Hello Fresh, Marks & Spencer, Bestway, Spar, Morrisons, Co-op, Aldi, Holland & Barrett, Tesco, Booker, Asda, Budgens, Greggs, Sodexo, Whitbread, Bidvest Foodservice, Selfridges, FC Hilton Hotels, Kraft Heinz, Nestle Kerry, Foods Dairy, Crest, Hovis, Lloyds Pharmacy, John Lewis, The Grocer, Majestic, Drinks Business, Lea and Sandeman, Arden Fine Wines, Berry Bros. & Rudd, και πολλοί άλλοι.

60+ συμμετέχουσες επιχειρήσεις ως σήμερα από Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου και μεμονωμένα.

Πηγή: Food Reporter | Τεύχος Απριλίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *