Δράσεις

Wines of Crete (PGI Crete) – Συμμετοχή στη London Wine Fair 2023

Διοργάνωση της συμμετοχής των κρασιών ΠΓΕ Κρήτη στην κλαδική έκθεση London Wine Fair 2023

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η 41η London Wine Fair, η μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η London Wine Fair αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες επισκέπτες του χώρου, παρευρέθηκαν το 3ήμερο της έκθεσης, έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις αναφορικά με τις νέες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας.

Οι 415 συνολικά εκθέτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα μεγαλύτερα ονόματα αγοραστών (εισαγωγέων, διανομέων, super markets κτλ.) της βρετανικής αγοράς αλλά και πληθώρας retailers μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αποδόθηκαν τα Wine Buyers Awards, θεσμός που εγκαινιάστηκε το 2020, με σκοπό την αναγνώριση των καλύτερων επαγγελματιών αγοραστών κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσημος χορηγός των Wine Buyer Awards ήταν η Enterprise Greece.

Η αναγνωρισιμότητα της έκθεσης από τη διεθνή αγορά ποτών ως η πιο μεγάλη και σημαντική έκθεση του κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό διεθνών συμμετοχών, καθώς συμμετείχαν εταιρείες από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Αρμενία, τη Μολδαβία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ουκρανία, την Αργεντινή, τη Σλοβακία, το Λίβανο κ.ά.

PGI CRETE - ESOTERICA STAND

Το PGI Crete συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση της London Wine Fair με έναν αυτόνομο πάγκο γευσιγνωσίας στον ειδικό χώρο Εsoterica, στο stand Ζ22. Οι προς προώθηση ΠΓΕ οίνοι βρίσκονταν διαθέσιμοι προς γευσιγνωσία κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου της έκθεσης υπό την καθοδήγηση της καταξιωμένης wine expert, Jitka Auermullerova, η οποία κατέχει καίρια θέση στο χώρο της εστίασης και της βρετανικής αγοράς και είχε επισκεφθεί την Κρήτη στο πλαίσιο του Fam trip που έλαβε χώρα το 2022.

MASTERCLASS ΜΕ ΤΟΝ DEMETRI WALTERS MW

Το Masterclass με τίτλο “Wines of Crete: Soul and Personality (PGI Crete)”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου μεταξύ 16.30 – 17.30 στο Masterclass Theatre της London Wine Fair από τον Demetri Walters MW. Παρακολουθήθηκε από συνολικά 53 επαγγελματίες οίνου. Για την καλύτερη προβολή και προώθηση των ΠΓΕ οίνων, στους επαγγελματίες δόθηκε ενημερωτικό υλικό και στο χώρο λειτούργησε catering.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *