Δράσεις

Wines of Central Greece – Διοργάνωση εκπαιδευτικού ταξιδιού για Βρετανούς wine experts

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 15 ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ (ΠΓΕ) ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

To διάστημα 27 – 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε το field trip επαγγελματιών οίνου από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Στερεά Ελλάδα. Η επίσκεψη των επαγγελματιών στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς τα θετικά σχόλια, ο ενθουσιασμός αλλά και η ταυτόχρονη προβολή του ταξιδιού στα επαγγελματικά τους σόσιαλ μίντια, έδειξαν την ικανοποίηση και τη θετική ανταπόκριση τους ως προς τα κρασιά των 9 ΠΓΕ της Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και τη γενική εικόνα που έλαβαν από τον αμπελώνα της Στερεάς Ελλάδας και τους οινοποιούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

27/03/2023

 • Κλειστή γευσιγνωσία & δείπνο στο εστιατόριο Κλειδί
  Μετά την άφιξη τους στη Λαμία, οι Βρετανοί καλεσμένοι οδηγήθηκαν στο εστιατόριο Κλειδί. Εκεί, συμμετείχαν σε μία κλειστή γευσιγνωσία κατά τη διάρκεια της οποίας πήραν μία μικρή γεύση από όλα τα 37 ΠΓΕ κρασιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ακολούθησε δείπνο έξι πιάτων στον ίδιο χώρο. Κάθε πιάτο σχεδιάστηκε βάσει συγκεκριμένου ΠΓΕ κρασιού. Συνολικά το δείπνο συνοδεύτηκε από 6 ΠΓΕ κρασιά – έξι διαφορετικών οινοποιείων.

28/03/2023

 • Masterclass στο εστιατόριο Κλειδί
  Το Masterclass, απευθυνόμενο στους προσκεκλημένους επαγγελματίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια αυτού, ο Γιάννης Καρακάσης MW προσέφερε στους καλεσμένους μια εκ βαθέων γνώση στα κρασιά των 9 ΠΓΕ ζωνών της Στερεάς Ελλάδας. Συνολικά παρουσιάστηκαν 15 κρασιά.
 • Επίσκεψη σε αμπελώνα στην Κοιλάδα Αταλάντης & Walk-Around Tasting
  Στη συνέχεια, οι 15 Βρετανοί wine experts επισκέφθηκαν αμπελώνες στην Κοιλάδα Αταλάντης. Ακολούθησε walk-around tasting σε τοπικό οινοποιείο, παρουσία εκπροσώπων από 7 οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του walk-around tasting, οι Βρετανοί ήρθαν σε πρώτη επαφή με οινοπαραγωγούς της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους.
 • Δείπνο στο εστιατόριο Alma cucina e barra στη Λαμία
  Το βράδυ, οι εκπρόσωποι των 7 οινοποιείων συναντήθηκαν εκ νέου με τους 15 Βρετανούς wine experts στο εστιατόριο Alma cucina e barra στη Λαμία, όπου δείπνησαν με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού έξι πιάτων, το οποίο συνοδεύτηκε από έξι ΠΓΕ κρασιά έξι διαφορετικών οινοποιείων του προγράμματος.

29/03/2023

 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και σε αμπελώνες στην Κοιλάδα Μουσών
  Το πρωί της Τετάρτης, αφού επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το αρχαιολογικό μουσείο, οι Βρετανοί wine experts επισκέφθηκαν τη ζώνη ΠΓΕ Θήβα και συγκεκριμένα την Κοιλάδα Μουσών, όπου και περιηγήθηκαν σε αμπελώνες.
 • Δείπνο στο εστιατόριο EUBOUS στην Εύβοια
  Το ίδιο βράδυ, οι Βρετανοί προσκεκλημένοι επαγγελματίες οίνου δείπνησαν στο εστιατόριο ΕUBOUS στη Χαλκίδα με εκπροσώπους των υπόλοιπων 11 οινοποιείων του προγράμματος. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, το ειδικά σχεδιασμένο μενού αποτελείτο από 6 πιάτα, τα οποία συνοδεύτηκαν από έξι ΠΓΕ κρασιά έξι διαφορετικών οινοποιείων του προγράμματος.

30/03/2023

 • Επίσκεψη σε αμπελώνες στην Εύβοια
  Το πρωί της Πέμπτης, οι Βρετανοί wine experts επισκέφθηκαν τη ζώνη ΠΓΕ Εύβοια και και περιηγήθηκαν σε αμπελώνες.
 • Επίσκεψη σε οινοποιείο στη Ριτσώνα & Walk-Around Tasting
  Στη συνέχεια, οι 15 Βρετανοί wine experts επισκέφθηκαν οινοποιείο στη Ριτσώνα και ακολούθησε walk-around tasting, παρουσία εκπροσώπων από 11 οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας.

 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο Lykos Steak House
  Το βράδυ, πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο Lykos Steak House παρουσία εκπροσώπων όλων των οινοποιείων. To δείπνο τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *