Εκθέσεις

London Wine Fair 2024 – Η μεγαλύτερη Έκθεση για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Μέσα από ένα γεμάτο τριήμερο, οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με μεγάλους εισαγωγείς, διανομείς, δημοσιογράφους και ειδικούς του οίνου της αγοράς του ΗΒ.

London Wine Fair 2024 - Η μεγαλύτερη Έκθεση για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η 42η London Wine Fair, η μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η LWF αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός που κάθε χρόνο γιορτάζει, εμπνέει, επιμορφώνει και προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές, HORECA και συλλέκτες.

Παρακολουθήστε περισσότερα πατώντας εδώ.

Περισσότεροι από 9.000 επαγγελματίες επισκέπτες του χώρου, παρευρέθηκαν το 3ήμερο της έκθεσης, έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις αναφορικά με τις νέες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας.

Οι 401 συνολικά εκθέτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα εισαγωγέων και διανομέων της on-trade & off-trade αγοράς του ΗΒ καθώς και μια πληθώρα καταξιωμένων δημοσιογράφων και wine experts.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αποδόθηκαν τα Wine Buyers Awards, θεσμός που εγκαινιάστηκε το 2020, με σκοπό την αναγνώριση των καλύτερων επαγγελματιών αγοραστών κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αναγνωρισιμότητα της έκθεσης από τη διεθνή αγορά ποτών ως η πιο μεγάλη και σημαντική έκθεση του κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό διεθνών συμμετοχών, καθώς συμμετείχαν εταιρείες από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Αρμενία, τη Μολδαβία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ουκρανία, την Αργεντινή, τη Σλοβακία, το Λίβανο κ.ά.

Η Ελληνική Συμμετοχή 

Η ελληνική συμμετοχή της διοργάνωσης του 2024 ήταν ιδιαίτερα σημαντική και συμπεριελάμβανε συνολικά 36 οινοποιεία. Το Εθνικό Περίπτερο βρίσκονταν όπως κάθε φορά σε εξαιρετικά προνομιακό χώρο, ακριβώς στο κέντρο της έκθεσης. Από τα 35 οινοποιεία που συμμετείχαν στο Εθνικό Περίπτερο, 33 υποστηρίζονταν από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας, 2 αποτελούσαν ανεξάρτητες συμμετοχές, ενώ την ελληνική παρουσία στην έκθεση συμπλήρωσε η εταιρεία Achaia Clauss, σε αυτόνομο stand εκτός του Εθνικού Περιπτέρου.

Ανάμεσα στους πάνω από χίλιους επισκέπτες του Εθνικού Περιπτέρου, καταγράφηκαν αγοραστές από τις εταιρείες Waitrose, Sainsbury’s, Aldi, Hatch Mansfield, Mentzendorff, Friarwood κ.ά.

Την ελληνική συμμετοχή επισκέφτηκε εκ μέρους της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο η Γενική Σύμβουλος ΟΕΥ Β’ κα. Παρασκευή Καμπούρογλου.

Τα Ελληνικά Wine Bars 

Εντός του Εθνικού Περιπτέρου οργανώθηκαν δύο Wine Bars, στα οποία οι πάνω από 1000 επισκέπτες του Εθνικού Περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να βρουν και να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα 3 αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοποιείο της ελληνικής συμμετοχής.

Όλα τα κρασιά των Wine Bar συμπεριλήφθηκαν στον ειδικό οδηγό που παρήγαγε η RECO EXPORTS, στον οποίο ο επισκέπτης μπορούσε να βρει πληροφορίες για την κάθε ετικέτα, καθώς και για το αντίστοιχο οινοποιείο.

Υπεύθυνοι λειτουργίας των Wine Bar ήταν δύο γνωστοί από τους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου στο Ηνωμένο Βασίλειο:

  • Η Martyna Pawliczek, πρώην επικεφαλής Sommelier στο La Dame de Pic London, κατέχει εξέχουσα θέση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας και του κρασιού. Πλέον μέλος της Clark Foyster Wines Ltd, διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο του κρασιού, έχοντας εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια ανά τον κόσμο.
  • O Ζigmars Grinbergs είναι κάτοχος WSET DIPLOMA και Advanced Sommelier, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει Master Sommelier. Έχει εμπειρία άνω των 25 ετών στον χώρο της εστίασης, έχει εργαστεί ως head sommelier, ενώ τώρα εργάζεται ως αγοραστής κρασιών για την κεντρική Ευρώπη.

Παράλληλα στο Free Wine Tasting Area συμμετείχε και ανεξάρτητα η Περιφέρεια Κρήτης όπου ο Κλέαρχος Κανελάκης επιδείκνυε στους επισκέπτες τις πιο διάσημες ποικιλίες κρασιών από όλο το δίκτυο οινοποιείων της Περιφέρειας.

Masterclass: Greece – an authentic modern classic

Το τριήμερο της έκθεσης έκλεισε με την παρουσίαση 9 ετικετών ελληνικών οίνων, τις οποίες επέλεξε ο MW Demetri Walters από τα οινοποιεία τα οποία συμμετείχαν στο Εθνικό Περίπτερο και η οποία πραγματοποιήθηκε σε ειδικό Masterclass Session.

Το Μasterclass με τίτλο «Greece – an authentic modern classic» έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Μαΐου μεταξύ 12.30 – 13.30 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “Walk-up Tasting” της έκθεσης. To Masterclass παρουσιάστηκε σε κοινό 50 επισκεπτών (αγοραστών, sommelier, διανομέων αλλά και απλών φίλων του κρασιού), οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα.

Ο Master of Wine Demetri Walters είναι σύμβουλος, εκπαιδευτής και παρουσιαστής οίνου και έχει σχεδο΄ν 20 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης με την Berry Bros & Rudd.

Οι ετικέτες που παρουσιάστηκαν στο Masterclass ήταν οι εξής:

WINERY LABEL
1. Skoumpris Winery Flevari Moschofilero, 2023
2. Amargiotakis Winery Vidiano, 2023
3. Minos-Miliarakis Winery Malvasia di Candia/Malvasia Aromatica, 2023
4. Ktima Tatsis Orange Roditis Retsina, 2016
5. Thivaiki Gi Mouchtaro, 2019
6. Anatolikos Vineyards Limnio, 2021
7. Taralas Estate Xinomavro, 2020
8. Zoinos Vlahiko, 2020
9. Ktima Vourvoukeli S.A. Mavroudi, 2018

 

Gallery

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *