Εκθέσεις

Food & Drink Expo 2022

Food & Drink Expo 2022

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η έκθεση Food & Drink Expo 2022, η οποία άνοιξε ξανά τις πόρτες της για πρώτη φορά από το 2019.
Η ανυπομονησία της βιομηχανίας τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου για την έκθεση αποτυπώθηκε στη συμμετοχή περίπου 1640 εκθετών αλλά και στη μεγάλη και πολύ ουσιαστική επισκεψιμότητα, η οποία καταγράφηκε στους 32850 επαγγελματίες επισκέπτες του χώρου, μεταξύ των οποίων ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα αγοραστών (εισαγωγέων, διανομέων, super markets κτλ.) της αγοράς του ΗΒ αλλά και πληθώρας retailers μικρού και μεσαίου μεγέθους.
Παράλληλα διοργανώθηκαν 47 παρουσιάσεις και διαλέξεις που περιλάμβαναν κλαδικές ενημερώσεις και συζητήσεις με πάνελ εμπειρογνωμόνων, οι οποίες διεξήχθησαν από δεκάδες σημαντικούς παράγοντες της αγοράς.
Η αναγνωρισιμότητα της έκθεσης από τη διεθνή αγορά τροφίμων και ποτών ως η πιο μεγάλη και σημαντική έκθεση του κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό διεθνών συμμετοχών, καθώς συμμετείχαν εταιρείες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Νιγηρία, την Τουρκία, την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Γεωργία, τη Νέα Γουινέα, την Ινδία, το Πακιστάν, το Εκουαδόρ, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ κ.ά.

Η επισκεψιμότητα επαγγελματιών στα ελληνικά περίπτερα ήταν σημαντική και αποδεικνύει τη διαφαινόμενη αυξητική τάση στη ζήτηση ελληνικών προϊόντων. Όπως όλα δείχνουν, μέσω των συνεχόμενων δράσεων προώθησης και υποστήριξης που διοργανώνει η RECO Exports στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχίζουν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη αγορά, πάντα υπό τον όρο ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια.

Η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου Τροφίμων και Ποτών επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας. Ένα από τα πράγματα που ανέδειξε η πανδημία είναι το γεγονός ότι τίποτα δεν αντικαθιστά την εμπειρία που προσφέρουν οι φυσικές εκθέσεις, στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να αγγίξει, οσμιστεί και γευτεί τα προϊόντα, λειτουργώντας καταλυτικά μαζί με την άμεση, πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, στην ανάπτυξη ουσιαστικών εμπορικών συνεργασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Food & Drink Expo του 2022 συνέπεσε με το Ορθόδοξο Πάσχα, γεγονός που απέτρεψε εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων να συμμετέχουν στην έκθεση. Οι επιχειρήσεις που παρευρέθηκαν στην έκθεση, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν stands εισαγωγέων και διανομέων, να γνωρίσουν ανταγωνιστικά προϊόντα, να συζητήσουν με ανθρώπους της αγοράς, να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις της έκθεσης και να βιώσουν την έκθεση με έναν σωστό και παραγωγικό τρόπο.

Εθνική Συμμετοχή 2022

Στη Food & Drink Expo 2022 συμμετείχαν 33 ελληνικές και 9 κυπριακές επιχειρήσεις. Αναλυτικά:

  • επιχειρήσεις οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο infokiosk της Περιφέρειας Αττικής
  • επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  • επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν ανεξάρτητα
  • επιχειρήσεις οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο infokiosk της Bites of Greece
  • επιχειρήσεις οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο infokiosk της Κύπρου

Gallery

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *