Νέα - Ενημερώσεις

Bites of Greece: Πάνω από 300 προϊόντα στο Pop-Up store στο Islington

Αφιέρωμα στο περιοδικό FOOD Reporter

Bites of Greece: Πάνω από 300 προϊόντα στο Pop-Up store στο Islington

Στις 16 Ιουνίου ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η λειτουργία του BITES OF GREECE Pop-Up store, στην περιοχή Islington του Λονδίνου.

Στο προσεγμένα σχεδιασμένο και διακοσμημένο κατάστημα βρίσκονται τοποθετημένα πάνω από 300 προϊόντα από 52 επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν με την υποστήριξη των Περιφερειών Αττικής, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και 9 ανεξάρτητων συμμετεχόντων. Κατά το διάστημα 16 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2021, το καταναλωτικό κοινό και οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων- ποτών καθώς και του Τύπου, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, να γευτούν και να γνωρίσουν τα επιλεγμένα, ιδιαίτερα, καινοτόμα προϊόντα της BITES OF GREECE σε ειδικά δρώμενα, αφιερωμένα στους παραγωγούς και τα προϊόντα τους (producers’ days), στα οποία προβάλλονται δύο ή τρεις επιχειρήσεις ανά ημέρα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ένας διακεκριμένος σεφ ετοιμάζει μενού τριών πιάτων κάνοντας pairing μεταξύ των προϊόντων, δημιουργώντας προτάσεις πρωινού (breakfast bites) και γεύματος (lunch bites), τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν δωρεάν.

Η δράση έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των Βρετανών καταναλωτών σχετικά με τα ελληνικά προϊόντα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τις εξαγωγές τροφίμων παγκοσμίως. Κυρίως όμως, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ένα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο feedback από την παρουσία των προϊόντων τους στα ράφια των καταστημάτων του Λονδίνου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πέρα από τις συζητήσεις με τους επαγγελματίες από το χώρο των τροφίμων οι οποίοι επισκέπτονται τη δράση, σε κάθε αγορά καταγράφεται η άποψη του κάθε καταναλωτή σχετικά με τα προϊόντα που γνώρισε στο κατάστημα.

Launch party

Στις 24 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το Launch Party του Pop-up store, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τουςο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο,  κ. Ιωάννης Ραπτάκης, ο Προϊστάμενος του γραφείου ΟΕΥ κ. Γεράσιμος Λαζαρής και ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Κύπρου στο Λονδίνο, κ. Κώστας Δάφος. Επίσης, στο Launch Party προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, ΜΜΕ, επαγγελματίες του χώρου (διανομείς, έμποροι, εκπρόσωποι εταιρειών, food bloggers, δημοσιογράφοι κ.ά.), καθώς και κάτοικοι της περιοχής του Islington οι οποίοι είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλη επιδραστικότητα και διαμορφώνουν τις νέες τάσεις στο χώρο του τροφίμου και της εστίασης για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, η RECO EXPORTS ανακοινώνει με ενθουσιασμό ότι η πρώτη δράση παρουσίασης ελληνικών προϊόντων στο κατάστημα Partridges of Sloane Square ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς το κατάστημα ζήτησε την παράταση της δράσης «Greek Front of Store Takeover» για έναν επιπλέον μήνα (έως τις 25 Ιουλίου).

Πηγή: Food Reporter | Τεύχος Ιουνίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *