Δράσεις

Attica Wines – Masterclass & Walkaround tasting

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

Masterclass & Walkaround tasting

Στις 16 Μαΐου 2023, στο Olympia London Exhibition Centre, πραγματοποιήθηκε Masterclass από τον Γιάννη Καρακάση ΜW, με επιλεγμένα κρασιά ΠΓΕ της Αττικής και στη συνέχεια ακολούθησε walk-around tasting για διευρυμένο κοινό επαγγελματιών οίνου με συμμετοχή των οινοπαραγωγών της Αττικής που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Η εν λόγω δράση επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της London Wine Fair – της σημαντικότερης έκθεσης κρασιού για το Ηνωμένο Βασίλειο – προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την πληθώρα των Βρετανών επαγγελματιών οίνου που βρίσκονταν εκείνες τις ημέρες στο Λονδίνο λόγω της έκθεσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

MASTERCLASS ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΗ MW

Το masterclass με τίτλο “The PGI Wines of Attica – Old Vines, Savatiano and new age Retsina” πραγματοποιήθηκε στις 10.30πμ, στο Masterclass Theatre της London Wine Fair. Παρακολουθήθηκε συνολικά από 49 επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

WALK-AROUND TASTING

Mετά το τέλος του Masterclass, οι παρευρισκόμενοι οδηγήθηκαν στην Pop-Up Tasting Area της έκθεσης, στο stand D20. Εκεί, κάθε ένας από τους 15 οινοποιούς / εκπροσώπους οινοποιείων που επισκέφθηκαν το Λονδίνο, είχε τον δικό του χώρο γευσιγνωσίας και τα κρασιά ΠΓΕ διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή για τους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης. Τα κρασιά των οινοποιείων που δεν επισκέφθηκαν το Λονδίνο, τοποθετήθηκαν σε πάγκο γευσιγνωσίας και η προώθηση τους έγινε από τον wine expert Φαίδων Δερνίκο.

Το walk-around tasting διήρκησε από τις 11.30 έως τις 18.00 και συγκέντρωσε περισσότερες από 150 επισκέψεις επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους ΠΓΕ οίνους της Περιφέρειας Αττικής, να γνωριστούν με τους οινοπαραγωγούς και να λάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό αλλά και ενθύμια δώρα με χρήσιμα αξεσουάρ σχετικά με το κρασί. Για την περαιτέρω προσέλκυση των επισκεπτών, στο χώρο λειτούργησε catering.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *