Δράσεις

Οργάνωση και λειτουργία προωθητικών pop up store

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

Οργάνωση και λειτουργία προωθητικών pop up store

Το διάστημα 30 Ιουλίου – 28 Αυγούστου 2022 λειτούργησαν δύο pop up stores (ειδικοί χώροι γευσιγνωσίας σαν shop in shop μέσα σε μεγαλύτερους χώρους) για την προώθηση των ΠΓΕ οίνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για την προώθηση και την έναρξη της διαδικασίας αναγνωρισιμότητας των ΠΓΕ οίνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με έναν εξειδικευμένο έμπορο κρασιών που ονομάζεται Jeroboams.

Επιλέξαμε δύο καταστήματα σε εύπορες περιοχές του Λονδίνου προκειμένου να παρουσιάσουμε στο καταναλωτικό κοινό τους τα κρασιά των 9 ΠΓΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε ένα χρονικό διάστημα 30 ημερών.

Κλειστές ετικέτες οίνων από κάθε ένα από τα 9 ΠΓΕ βρίσκονταν καθημερινά διαθέσιμες για δοκιμή στα δύο καταστήματα, ενώ τη συνολική η συνολική δράση υποστηριζόταν από εκπαιδευμένους πωλητές και σομελιέ οι οποίοι ενημέρωναν τους πελάτες για τη Στερεά Ελλάδα, τα 9 ΠΓΕ, τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά των κρασιών της, τροφοδοτώντας τους παράλληλα με πληθώρα ενημερωτικού υλικού που δημιουργήσαμε στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης.

Ο πάγκος της τυφλής γευσιγνωσίας περιλάμβανε καθημερινά 9 διαφορετικές φιάλες με κλειστή ετικέτα, μία από κάθε ΠΓΕ της Περιφέρειας. Η κάθε φιάλη είχε σήμανση με την ποικιλία της, το ΠΓΕ της και έναν αριθμό ο οποίος αντιστοιχούσε στο τεχνικό φύλλο της κάθε φιάλης. Το σύνολο των τεχνικών δελτίων ήταν συνεχώς προσβάσιμο στους επισκέπτες δίνοντας τους την ευκαιρία να μάθουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το κάθε κρασί.

Επιπλέον, σε κάθε ένα από τα δύο καταστήματα διοργανώθηκε μία κλειστή βραδιά γευσιγνωσίας με καλεσμένους 10 από τους καλύτερους πελάτες του καταστήματος, η οποία συντονίστηκε από τον Harry Crowther, εκπαιδευτή κρασιού, δημοσιογράφο και αγοραστή. Οι προσκεκλημένοι συμμετείχαν σε μία διασκεδαστική και ενημερωτική συνεδρία για τα 9 ΠΓΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκίμασαν 8 κλειστές ΠΓΕ ετικέτες.

Η παραπάνω ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του 1ου έτους του Προγράμματος Προώθησης Οίνων Ποιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Τρίτες Χώρες.

Jeroboams

Η Jeroboams λειτουργεί 9 καταστήματα σε όλο το Λονδίνο τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες πελάτες κάθε εβδομάδα. Διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό κατάστημα που παραδίδει καθημερινά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα καταστήματα της Jeroboams κατέχουν στρατηγική θέση στην πόλη του Λονδίνου, καθώς κάθε ένα από αυτά βρίσκεται στην καρδιά κάποιας από τις παλαιότερες γειτονιές του Λονδίνου για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Με την ενσωμάτωση
της Laytons, η οποία τώρα ονομάζεται Jeroboams Trade, η ιστορία της εταιρείας ξεκινά από το 1934. Φιλοσοφία της αποτελεί η διατήρηση της προσωπικής επαφής με τον πελάτη, η προσεκτική εξυπηρέτηση του και η διαρκής κατάρτιση του προσωπικού της προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο κάθε πελάτης θα αποκτήσει το τέλειο γι’ αυτόν μπουκάλι.

Oι ομάδες προσωπικού των καταστημάτων της Jeroboams ακούνε τους πελάτες τους και συνεργάζονται μαζί τους για την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών τους. Προσφέρουν επίσης μία σειρά από υψηλές υπηρεσίες, όπως παράδοση στο σπίτι, διοργάνωση γευσιγνωσιών και ενοικίαση ποτηριών και λοιπού οινικού εξοπλισμού.

Το Jeroboams Trade κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην επιχείρηση, καθώς η ιστορία του εκτείνεται σχεδόν ενενήντα χρόνια πίσω. Ιδρύθηκε “από εστιάτορες για εστιάτορες” και προσφέρει επίσης συμβουλές και προμήθειες σε εστιατόρια, gastropubs και μπαρ, καθώς και σε εταιρικούς πελάτες, μικρού και μεγάλου μεγέθους.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της επιχείρησης Jeroboams είναι η άμεση συνεργασία με παραγωγούς οίνου από όλο τον κόσμο. Με επικεφαλής τον Peter Mitchell MW, οι αγορές τους καλύπτουν φημισμένους παραγωγούς όπως οι Moss Wood, Hunter’s
και Castello dei Rampolla, καθώς και φημισμένα κτήματα από τη Βουργουνδία, μέχρι λιγότερο γνωστά οινοποιεία από τα πέρατα της Ευρώπης. Αυτούς τους παραγωγούς ενώνει μία κοινή φιλοσοφία: κρασιά υψηλής ποιότητας από ανθρώπους που νοιάζονται για το κρασί για ανθρώπους που νοιάζονται για το κρασί.

Η Jeroboams ανακηρύχθηκε Μικρή Αλυσίδα της Χρονιάς στα Drinks Retailing Awards 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *