Νέα - Ενημερώσεις

Συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων με Βρετανούς αγοραστές τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πλαίσιο της έκθεσης UK Food & Drink Show τον Απρίλιο του 2023 | FOOD Reporter

Συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων με Βρετανούς αγοραστές τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της UK Food & Drink Show 2023 στις 24 έως 26 Απριλίου 2023 στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο (National Exhibition Centre, NEC) του Μπέρμιγχαμ, η Reco Exports διοργανώνει παράλληλο Β2Β event σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ξενοδοχείου στην πόλη, στο οποίο Βρετανοί εισαγωγείς, διανομείς και category buyers σημαντικών retailers θα συναντηθούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην έκθεση.

Το event περιλαμβάνει και ειδική ενημέρωση για την αγορά τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου από επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και επιτόπια έρευνα αγοράς στο Μπέρμιγχαμ, για τις τιμές των προϊόντων στα ράφια, τον ανταγωνισμό, τις τάσεις των καταναλωτών και τις προωθητικές ενέργειες που συνηθίζονται στο λιανεμπόριο.

Η Reco Exports, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της έκθεσης για Ελλάδα και Κύπρο, θα προσφέρει σε όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διανείμουν τα προϊόντα τους σε μικρά και πολλαπλά σημεία λιανικής πώλησης, μέσω της ειδικής άδειας διανομέα που κατέχει για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επαφή και ζήτηση που θα προκύψει κατά τη διάρκεια της έκθεσης μπορεί να αξιοποιηθεί, επειδή όλες οι παραγγελίες και ζητήσεις θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν άμεσα μετά την έκθεση.

Η UK Food & Drink Shows είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πάνω από 1.500 εκθέτες και 35.000 επαγγελματίες επισκέπτες και αποτελεί μέρος του τεράστιου ομίλου επιχειρήσεων William Reed, εκδότη καταξιωμένων κλαδικών εντύπων (The Grocer, Food Manufacture, BigHospitality και άλλων).

Όλες οι κατηγορίες και όλα τα στάδια παραγωγής φαγητού και ποτού δίνουν το παρών

Η έκθεση αποτελείται από οκτώ τμήματα, τα οποία καλύπτουν όλους τους κλάδους τροφίμων και ποτών: The Food & Drink Expo, Farm & Deli Show, National Convenience Show, FoodEX Manufacuring Solutions, Healthy & Natural, Low 2 No Bev, Dark Kitchens και Ingredients. Το κάθε ένα από αυτά δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν να εστιάσουν την προσπάθεια τους ειδικά σε συγκεκριμένους αγοραστές, αποφεύγοντας την σπατάλη χρόνου και πόρων.

Η αγορά τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πιο καινοτόμα στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, η συνολική αξία κατανάλωσης ξεπέρασε τα 240 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας το 2021. Συνιστά έναν από τους προτεινόμενους ως σημαντικούς στόχους σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διαμετακομιστικούς κόμβους του παγκόσμιου εμπορίου, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ελληνικών προϊόντων σε όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών και ιδιαίτερα, σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική και Καναδά.

Πηγή: FOOD Reporter | Τεύχος Νοεμβρίου 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *